For at sikre, at din nye cykel fungerer optimalt fra starten, har vi gennemgået og kontrolleret den efter klargøringslisten, som du kan se nedenfor.

Skulle der mod forventning alligevel være ting, der ikke er, som du ønsker det, men kræver en efterjustering (f.eks. sadel/styrhøjde), beder vi dig lade os rette det hurtigst muligt.

På de fleste områder ligner en el-cykel en almindelig cykel og skal vedligeholdes på samme måde og med samme intervaller. Imidlertid skal der være særlig opmærksomhed på elmotoren, batteriet og stikforbindelser på el-cyklen. Det er klogt at overholde eftersynene, hvis indhold og intervaller fremgår herunder. Overholdes de ikke, kan man risikere at eventuelle reklamationer afvises.

Det er vigtigt at læse instruktionsbogen. El-cyklen skal serviceres efter fabrikantens anvisninger.

Klargøringsliste på en ny el-cykel

[table_icon tick] Lovpligtigt sikkerhedsudstyr monteret
[table_icon tick] Justering og efterspænding af bremser
[table_icon tick] Kontrol og efterspænding af hjul
[table_icon tick] Korrekt dæktryk
[table_icon tick] Frempind smurt og efterspændt
[table_icon tick] Sadelpind smurt og efterspændt
[table_icon tick] Sadel justeret og spændt
[table_icon tick] Pedalgevind smurt
[table_icon tick] Pedaler spændt
[table_icon tick] Kæde justeret og smurt
[table_icon tick] Gear kontrolleret og justeret
[table_icon tick] Hjullejer kontrolleret
[table_icon tick] Skruer og møtrikker efterspændt
[table_icon tick] Batteri opladet og kontrolleret
[table_icon tick] Kontrol af stikforbindelser
[table_icon tick] Test af motorkontrol
[table_icon tick] Test af elmotor

Indhold af serviceeftersynene

1. Eftersyn, der skal udføres senest 2 måneder fra købsdato, indeholder følgende:
Justering, efterspænding og smøring af bevægelige dele. Kontrol af lys, stikforbindelser, motorstik og batteristik. Kontrol af korrosionsdannelser. Kontaktfedt ilægges.
Pris: GRATIS

2. Eftersyn, der skal udføres senest 9 måneder fra købsdato, indeholder følgende:
Justering af fornav, bagnav, styrfittings, krank, gear, bremser, eger, smøring af udvendige bevægelige dele og sikkerhedstjek af hele cyklen. Kontrol af lys, stikforbindelser, motorstik og batteristik. Kontrol af korrosionsdannelser. Kontaktfedt ilægges.
Pris: 425 kroner

3. Eftersyn, der skal udføres senest 16 måneder fra købsdato, indeholder følgende:
Justering af fornav, bagnav, styrfittings, krank, smøring af bevægelige dele. Gear adskilles og smøres, bremser efterses og justeres, og hele cyklen får et sikkerhedstjek. Kontrol af lys, stikforbindelser, motorstik og batteristik. Kontrol af korrosionsdannelser. Kontaktfedt ilægges. Hvis cyklen er forsynet med planetshjuldrev i motoren smøres dette.
Pris: 695 kroner

4. Eftersyn, der skal udføres senest 23 måneder efter købsdato, indeholder følgende:
Justering af fornav, bagnav, styrfittings, krank og eger. Smøring af udvendig bevægelige dele. Gear og bremser efterses og justeres, og hele cyklen får et sikkerhedstjek. Kontrol af lys, stikforbindelser, motorstik og batteristik. Kontrol af korrosionsdannelser. Kontaktfedt ilægges. Hvis cyklen er forsynet med planetshjuldrev i motoren smøres dette.
Pris: 595 kroner

5. Eftersyn, der skal udføres senest 32 måneder fra købsdato, indeholder følgende:
Justering af fornav, bagnav, styrfittings, krank, smøring af bevægelige dele. Gear adskilles og smøres, bremser efterses og justeres, og hele cyklen får et sikkerhedstjek. Kontrol af korrosionsdannelser. Kontaktfedt ilægges. Hvis cyklen er forsynet med planetshjuldrev i motoren smøres dette.
Pris: 695 kroner

6. Eftersyn, der skal udføres senest 39 måneder efter købsdato, indeholder følgende:
Justering af fornav, bagnav, styrfittings, krank og eger. Smøring af udvendig bevægelige dele. Gear og bremser efterses og justeres, og hele cyklen får et sikkerhedstjek. Kontrol af lys, stikforbindelser, motorstik og batteristik. Kontrol af korrosionsdannelser. Kontaktfedt ilægges. Hvis cyklen er forsynet med planetshjuldrev i motoren smøres dette.
Pris: 595 kroner

[box type=”info”]Ved egentlige reparationer eller udskiftning af sliddele tillægges delenes pris og arbejdsløn. Efter 6. eftersyn tilrådes eftersyn minimum 1 gang om året[/box]